Ansök till våren!

Publicerad den 21 november, 2023

Nu är ansökan öppen!

ALLMÄN KURS – GRUND OCH GYM
För dig som i din egen takt vill studera motsvarande grundskola eller gymnasiet.

Allmän kurs Grund är kunskapsintygande och ger möjlighet till fortsatta studier på gymnasienivå.

Allmän kurs Gym är behörighetsgivande och ger möjlighet att uppnå grundläggande behörighet för högre studier.

I båda kurser har du även möjlighet att läsa körkortsprofil!

SÄRSKILDA KURSER

Kommunikation och kultur: en särskild kurs för dig som är kortutbildade eller har en annan språkbakgrund. Denna kurs erbjuder träning av digitala resurser och sociala medier för att stärka din kommunikations-förmåga, förståelse av språkets olika användningsområden och vikten av kritiskt tänkande.

Jobb och samhälle: en särskild kurs för dig som är kortutbildade eller ha ett annat språkbakgrund. En kurs som syftar till att öka individens tillhörighet och delaktighet i samhället. Kursen rustar och förbereder deltagarna inför arbetslivet.

Samhälle och liv: en särskild kurs för dig som är illitterata, kortutbildad eller ha ett annat språkbakgrund. En särskild kurs som syftar till att öka individens tillhörighet och delaktighet i samhället.

YRKESUTBILDNINGAR
Lokalvård och service: en yrkeskurs mot lokalvård och hotellservice där du under en termin kommer att få lära dig hur man städar och utför servicearbete i olika miljöer på ett professionellt sätt.

Terminal och transport: Kursen vänder sig till dig som har svenskt körkort och vill stärka dina möjligheter att få ett arbete inom transport och terminal branschen.

Yrkesförare: en terminskurs där du som studerande erbjuds C-behörighet och Yrkeskompetensbevis (YKB).