Studiemotiverande folkhögskolekurs (SMF)

Söker du jobb och varken har gymnasieexamen eller grundläggande behörighet till högskoleutbildning? Då kan Studiemotiverande folkhögskolekurs vara något för dig!

Hos oss kan du läsa en studiemotiverande kurs på 3 månader. Kursen är för dig som arbetssökande och saknar gymnasieutbildning eller behörighet att studera på högskola.

För dig med svenska som andraspråk övar vi svenska tillsammans och enskilt. Du får lära dig tala, höra, läsa och skriva bättre svenska i en mindre grupp och får göra SFI-prov om du vill.

Vi arbetar med folkhögskolans arbetssätt och metoder där din mening och medverkan är viktig. Här får du lära dig om studieteknik och vilka sätt du bäst kan ta till dig ny kunskap. Du får även under kursens gång information om branscher och yrken där du behövs. När kursen är färdig får du ett kursintyg som bevisar att du genomfört kursen.

Kursen pågår i tre månader och är en heltidsaktivitet.

Vi håller till i Umeå.

Läs mer om Studiemotiverande folkhögskolekurs (SMF) hos Arbetsförmedlingen här!

 

Läs vad Violeta, lärare för SMF har att säga om kursen:

”Hos oss på SMF får du möjlighet att kartlägga dina mål, intressen och styrkor. Tillsammans tittar vi på olika möjligheter för ökad självständighet och utveckling. Deltagare som tidigare har varit hos oss har fått hjälp och verktyg för att ta sig vidare mot sina mål. Våra lärare genomför individuella samtal och finns där för dig som deltagare. Vi värnar om att våra deltagare ska känna sig hörda, sedda och lyssnade på. Genom att arbeta nära våra deltagare har vi kunnat stärka motivationen, självkänslan och kunskapen för fortsatta studier eller arbete. Med glädje kan vi meddela att 47 procent av våra deltagare har gått vidare till jobb eller studier under eller efter sin tid hos oss. På Umeå folkhögskola skapas möjligheter utifrån din styrka”.

Varmt välkommen med din ansökan!