Rusta och matcha

Rusta och matcha är en etablerad tjänst där vi hjälper dig som är arbetssökande att hitta ditt nästa jobb. Vi utför tjänsten för Arbetsförmedlingen och de avgör om du får ta del av den. När du har anvisats till Rusta och matcha får du välja utförare. Vi hoppas att du väljer oss och önskar dig hjärtligt välkommen!

RUSTA OCH MATCHA HOS UMEÅ FOLKHÖGSKOLA (KA-NUMMER 10066510)

Målet för tjänsten är jobb, självständighet och egna pengar. Vägen dit kan också börja på en kortare eller längre utbildning. Kanske vill du byta bransch, kanske behöver du hjälp att se fler möjligheter? Kanske kan vi hjälpa dig att se möjligheter du inte sett förr? Vi vill rusta och matcha dig till jobbet som finns och passar för just dig.

RUSTA

Att rustas för nästa jobb kan handla om många saker. För några kan det vara inspirerande samtal tillsammans med handledaren som ger nya perspektiv. För andra kan det vara kortare kurser eller längre studier. Kanske behöver du förbättra svenskan eller datorkunskaperna för att få jobbet? Vi arbetar utifrån dina behov och möjligheter med hela skalan av utbildningar och utbildningsaktörer. Inte bara folkhögskolans kurser och yrkesutbildningar

MATCHA

Vårt arbetslag har ett mycket brett kontaktnät och många personliga kontakter. Vi hjälper varandra att hitta din nästa arbetsgivare och arbetsplats. Vi vet att det oftast inte bara är formella behörigheter som avgör. Din personliga kombination av egenskaper och erfarenheter är ofta det avgörande. Vi är människointresserade och kommer att arbete aktivt tillsammans med dig för att du ska komma rätt.

ANDRA SPRÅK

Hos Umeå Folkhögskola kan du idag få tjänsten Rusta och matcha på språken engelska, svenska, arabiska och persiska.

VÅRA MEDARBETARE

Umeå Folkhögskolas svensk- och utrikesfödda handledare är erfarna SYV:ar, beteendevetare m.m. som arbetar med ditt bästa för ögonen. Vi vill hjälpa och inspirera dig att vilja och våga prova nya vägar till jobb. Väldigt många jobb syns inte, de finns inte på platsbanken. Därför måste vi tillsammans hitta dina vägar för att finna dem. Vi ser fram emot att få hjälpa dig och glädjas med dig när du funnit din plats i samhällspusslet.

 

Kontaktperson
Viktor Lander
Mejl: viktor.lander@umeafolkhogskola.se
Telefon: 070-304 04 16