Dalkarlså folkhögskola nysatsar

Publicerad den 21 april, 2020

Efter att ha etablerat verksamheten i Umeå spänner skolan bågen ytterligare. Dalkarlså folkhögskola byter namn till Umeå folkhögskola.

– Vi ska placera den här skolan tydligare på Sverigekartan, säger skolans rektor Stig Åsbringer.

– Umeå tycker jag står för ungdom, utbildning och utveckling och att vi nu kopplar ihop vår skola med varumärket Umeå känns utmanande. Det blir ännu viktigare att vara en bra folkhögskola, fortsätter han.

Att skolan skulle byta namn blev beslutat för över ett år sedan. Det var i samband med att styrelsen bestämt sig för att flytta skolans huvudverksamhet och säte från Dalkarlså till Umeå. I dag är huvudskolan förlagd till Ålidhem, med filialer i Lycksele och Örnsköldsvik. Men att hitta ett namn som känns rätt tar tid. I torsdags kunde slutligen styrelsen bekräfta namnbytet till Umeå folkhögskola och även valet av logotyp.

– Det känns bra att vi äntligen har bestämt vad vi ska heta, och kanske speciellt med tanke på att merparten av skolans verksamhet numera finns i Umeå, tycker Åsbringer.

I folkhögskolans värld är det vanligt att man heter samma namn som den plats där skolan finns. Därför blev namnet Umeå folkhögskola till sist ett naturligt val. Även för rektorn.

– Jag som är ute mycket och reser upplever att folk aldrig fattar var Dalkarlså ligger. Ligger det i Dalarna eller var? Det blir skönare att säga Umeå folkhögskola. Alla vet var det är och det blir enklare för människor i ett nationellt perspektiv att placera oss geografiskt.

Kontakt:

Stig Åsbringer, rektor
070 – 304 12 06
stig.asbringer@dalkarlsa.se

Erika Borgström, verksamhetsledare
070 – 252 31 32
erika.borgstrom@dalkarlsa.se

Dela detta inlägg, välj din plattform!