SIM RED

Utvecklas inom låtskrivande med texter baserade på kristen tro.

En inriktning på utbildningen SIM – Songwriting for an International Market där några platser kommer att vikas för deltagare som i ett par projekt per termin önskar utvecklas inom låtskrivande med texter baserade på kristen tro (SIM RED).

SIM RED

Cirka 2–4 projekt/termin i följande kategorier:

  • MUSIK TILL KRISTNA ARTISTER I POPVÄRLDEN – Vi skriver till artister med en uttalad kristen tro som nått framgång i den kommersiella musikbranschen. Exempel på sådana artister är Lauren Daigle och Kanye West.
  • MUSIK TILL KYRKAN – Projektet kan handla om att skapa modern lovsång eller att skriva till artister med tydlig biblisk grund i texterna. Musik som kan lämpa sig mer för kyrkliga sammanhang, kristna konferenser eller liknande. Här ser vi också att koppling till kyrkor på orten blir en värdefull arena.
  • CROSSOVER – I denna kategori skriver vi för popartister, troende eller inte, där fokus inte ligger på ett uttalat kristet budskap i texten men kristen tro utgör textens fundament. Vi tänker låtar som kan funka för vilken artist som helst.

En teolog/pastor eller motsvarande knyts till varje projekt som mentor och handledare med fokus på teologisk vägledning i textkompositionen. Därutöver knyts till varje deltagare lokala pastorer för personlig vägledning i syfte att växa i en identitetsbärande roll som textförfattare och låtskrivare.

SIM – Songwriting for an International Market

Utbildningen ger dig som redan har baskunskaper i låtskrivande möjlighet att utveckla dina färdigheter i både låtskrivande och musikproduktion. Stor tonvikt läggs på att i team om tre studerande skriva musik till i huvudsak internationella uppdrag från branschen. I majoriteten av uppdragen är engelska huvudspråk. Du får genom utbildningen möjlighet att bygga ett värdefullt kontaktnät som kan ta dig vidare in i musiknäringen.

Utbildningen är förlagd till Örnsköldsvik och drivs av Umeå folkhögskola.

Kursdeltagarna har tillgång till ett flertal musikstudios i fräscha lokaler. Utbildningen bedrivs nära Musikmakarna och Dreamhill Music.

Sista ansökningsdag: 15 maj 2023

Läsårstider:
Hösttermin 2023.08.23 – 2023.12.19 och vårtermin 2024.01.08 – 2024.06.07

Ansökan till läsåret 23/24 öppnar 15 februari 2023.

 

Kursledare
Hannah Sedin
Sjögatan 6b, 891 60 Örnsköldsvik
Tel. 0660-105 60