Lokalvård och service

Tycker du om att röra på dig, se direkt resultat av arbetet, variera olika arbetsuppgifter och arbeta med människor? Då är detta en utbildning för dig. 

Kursbeskrivning

En yrkeskurs mot lokalvård och hotellservice där deltagaren under en termin kommer att få lära sig hur man städar och utför enklare servicearbete i olika miljöer på ett professionellt sätt. Kursens fokus är hållbarhet- att deltagaren ska lära sig arbeta så att kroppen håller hela yrkeslivet och att deltagaren vet vilka krav som branschen ställer. Kursen varvas med olika övningar, praktiska och teoretiska moment.

 

Utbildningen gör dig berättigad till CSN.

Nivå: Gymnasial

 

Du kommer att få utbildning inom olika områden såsom:

Service

Hygien

Moppning

Daglig städning

Hemstädning

Fönsterputs

Flyttstädning mm

 

Det verksamhetsintegrerande lärandet kommer att göras på ett städföretag.

 

Ett viktigt arbete

Genom att städa så förhindrar man att virus och bakterier sprids men även att det är det trivsamt att vistats i miljöer som är rena.

 

Ett yrke med många fördelar

Det är ett flexibelt arbete där du kan arbeta ensam så väl som i grupp. Arbetsmiljön kan se olika ut beroende på vart man arbetar, det kan vara till exempel hotell, skolor, hemstädning, kontor, butiker och mycket annat.

Kurstid

1 termin, 21 aug 2023 - 15 dec 2023

Kursstart

21 augusti 2023

Avgifter

Serviceavgift: 1000 kr Avgiften betalas vid två tillfällen. Serviceavgiften baseras på den studieomfattning deltagaren har den 15:e kursdagen och gäller sedan hela den aktuella terminen. Kurslitteratur ingår ej, kan hyras eller köpas på skolan.

Antagningsvillkor

Godkänd C-kurs SFI, eller motsvarande kunskaper i svenska språket.

Nivå: Gymnasial

Sista anmälningsdag

Ansök senast 15 maj 2023. Därefter behandlas ansökningarna i mån av plats.

Undervisande lärare

Maria Juntunen

Kursföreståndare

Kontakt