Allmän kurs 3, Umeå

På Allmän kurs 3 är kunskapsintygande och ger möjlighet till fortsatta studier på gymnasienivå. Vi vill ge våra deltagare möjlighet att tillsammans med andra öka sin kunskap och bildning. Du som individ är viktig för hela gruppen och studierna bygger bland annat på ett aktivt deltagande, samtalet som metod, föreläsningar samt samarbete mellan deltagare och lärare.

Allmän kurs 3 vänder sig till dig som saknar, eller behöver komplettera, en grundskoleutbildning. Det är en gymnasieförberedande kurs där du ges möjlighet att nå de kunskaper som behövs för att söka vidare till gymnasieutbildningar eller fortsätta på Allmän kurs 4 här på vår skola.

Du läser svenska som andraspråk, engelska, matematik, samhällskunskap och valda delar ur naturorienterande ämnen.

Allmän kurs 3 har både en ämnes- och en yrkesprofil

• Ämnesprofilen är en grundläggande kurs i svenska som andraspråk, matematik, engelska, samhällskunskap och naturorientering. Förberedande kurs för vidare studier på Allmän kurs 4.
  • Yrkesprofilen går enbart att läsa på heltid. Då läser man 50 % profil och 50 % allmänna ämnen på grundnivå. Profildelen innebär körkortsteori för B-behörighet, ett antal individuella körlektioner samt branschkunskap inom transport och distribution.

INTYG & BEHÖRIGHET ALLMÄN KURS 3
Kursintyg utfärdas efter ett läsår där de ämnen som den studerande deltagit i anges. Frånvaro anges i intyget om den överstiger 20 %.

Kursen anses vara fullgjord när den planerade kurstiden är avslutad. Deltagande i kursens aktiviteter, enligt överenskommelse med en godtagbar mängd närvaro (riktmärke 80%), krävs.

Kursen kan räknas in som en del i folkhögskolans krav på studieomfattning.

Allmän kurs 3 är ett år, men tiden som du läser här kan variera beroende på dina tidigare erfarenheter.

En serviceavgift om 1.000 kr/termin tas ut för försäkring, fika med mera. Även kostnader för skolböcker tillkommer.

För de som går yrkesprofilen i grupp 3 tillkommer en kostnad för vissa moment i utbildningen som beräknas till ca 3.000 kr.

30 april 2021. Därefter tar vi in i mån av plats.

Jenny Viklund

jenny.viklund@umeafolkhogskola.se