Allmän kurs 1–3, Lycksele

På Umeå Folkhögskola i Lycksele har vi valt att dela in Allmän kurs i grupper, där varje grupp tar en ett steg närmare behörighet för vidare studier på yrkeshögskola och universitet. Genom att gå Allmän kurs på folkhögskola kan du skaffa dig samma behörigheter som du kan få via gymnasium eller komvux.

Intyg & behörighet allmän kurs 1–3

Allmän kurs är en högskoleförberedande kurs där du ges möjlighet att nå den grundläggande behörighet som behövs för att söka vidare till högre studier.

Kursintyg utfärdas efter ett läsår där de ämnen som den studerande deltagit i anges. Frånvaro anges i intyget om den överstiger 20 procent.

Allmän kurs 1-3

• Grundläggande kurs i svenska som andraspråk, matematik, engelska, samhällskunskap och naturorientering.
  • Förberedande kurs för vidare studier på gymnasienivå.

1–3 år, 23 aug 2021 – 3 jun 2022

30 april 2021