SIM – Songwriting for an International Market

Utbildningen ger dig som redan har baskunskaper i låtskrivande möjlighet att utveckla dina färdigheter i både låtskrivande och musikproduktion. Stor tonvikt läggs på att i team om tre studerande skriva musik till i huvudsak internationella uppdrag från branschen. I majoriteten av uppdragen är engelska huvudspråk.

Du får genom utbildningen möjlighet att bygga ett värdefullt kontaktnät som kan ta dig vidare in i musiknäringen.

Utbildningen är förlagd i Örnsköldsvik och drivs av Dalkarlså folkhögskola.

Kursdeltagarna har tillgång till ett flertal musikstudios i fräscha lokaler. Utbildningen bedrivs nära Musikmakarna och Dreamhill Music.

Några platser kommer att vikas för deltagare som i ett par projekt per termin önskar utvecklas inom låtskrivande baserat på kyrkans behov av ny musik.

Utbildningen innehåller bland annat:

• Låtskrivande
  • Logic Pro X
  • Branschkunskap
  • Mixnings- och mastering
  • Gehörs- och Musiklära (teori, arrangering, harmoniera)
  • Friskvård
  • Uppdrag för en internationell marknad

Efter avslutad utbildning ska den studerande ha:

– kompetens att självständigt och på uppdrag kunna skapa musik, från idé till   produktion

– grundläggande kunskap om musikbranschen och dess villkor

– tillgodogjort sig ett eget värdefullt nätverk inom näringen

SISTA ANSÖKNINGSDAG:

15 maj 2020

ANTAL PLATSER:

ARBETSPROVER:

Två egna låtar (där du specar din roll som låt-

skrivare, ifall du proddat, skrivit text och melodi osv.)

Ca 3 minuters egen videopresentation.

LÄSÅRSTIDER:

1 år, 37 veckor
2020-08-31 – 2020-12-18
2021-01-04 – 2021-05-28

BOENDE:

Antagna söker själv studentboende

t.ex. via Övikshem –> info@ovikshem.se

Förlagd till Musikmakarnas lokaler i Örnsköldsvik
Sjögatan 6b, 891 60 Örnsköldsvik
Tfn 0660-105 60
Kursen drivs i samverkan med Dalkarlså Fhsk

Kostnader

All undervisning hos oss är avgiftsfri. En schemalagd studieresa till Stockholm bekostas av den studerande. Två veckor under våren förlägger vi skolarbetet till USA, då den studerande själv betalar för resa och uppehälle, ev med hjälp av särskilt CSN-lån. Kostnader för förbrukningsmaterial kan tillkomma.

Kvalifikationer:

Du kan söka utbildningen om du är över 18 år. Under studietiden kan du ansöka om studielån hos CSN, för mer information och ansökan besök deras hemsida csn.se.
Vi kräver inga andra meriter eller betyg vare sig från grundskola eller gymnasium, endast musikalisk talang och en bra personlighet.

Ansök online senast 15 maj 2020.