Ny yrkeskurs i höst

Publicerad den 2 maj, 2022

I höst startar vi kursen Lokalvård och service och kan med glädje meddela att Mia Juntunen blir den som ska styra skutan.

– Det känns jättekul och jag är jättepeppad! Men jag är också lite nervös, säger hon och skrattar hjärtligt.

 

I 17 år har Mia Juntunen varit anställd av Umeå kommun. Under drygt 13 år av den tiden har hon arbetat som utbildare inom lokalvård och har vissa perioder utbildat flera hundra personer om dagen. Hon kan med andra ord det hon gör. Hennes förhoppning är att alla som går Lokalvård och service ska vara anställningsbara vid kursens slut.

– Jag tänker mig att man ska bli anställningsbar. Det krävs inga förkunskaper för att bli lokalvårdare, men däremot ser många arbetsgivare att man antingen har någon slags utbildning eller erfarenhet och det blir större och större krav på utbildning.

Kursen är 18 veckor lång och kommer att innehålla många praktiska moment.

– Jag kommer inte bara stå och hålla föreläsningar, då tror jag folk somnar, säger hon och skrattar gott igen. Vi kommer att röra oss ute i lokalerna, vi är i klassrummen och gör golvvård, putsar fönster eller dammtorkar och sådana saker.

– Det ska vara så roligt som möjligt, vi ska ha skoj tillsammans!

 

Olika övningar kommer att varvas med verksamhetsintegrerat lärande och teori. Det kommer även att finnas möjlighet att fördjupa sig i vissa delar under kursen.

– Jag vill att man ska känna sig trygg i arbetet så att när man kommer på en anställningsintervju kan man faktiskt berätta att det här och det här kan jag, och jag kan städa professionellt.

 

Vill du också utbilda dig inom lokalvård och service?

MER INFO HÄR!

 

Dela detta inlägg, välj din plattform!